Sunday, March 25, 2012

"Usin Bunga"

Sebelum aku start typing, aku nak senyum lebar selebar-lebarnya dulu. :D :D :D :D :D :D :D :D :D Hehehee.......!! Oh gosh. Rasa macam nak cramp pulak pipi nie sebab puas ketawa tengok Zizan kat cite Usin Bunga TV 3 tadi :D :D Adoi... :D :D Anyhow, petang tadi aku pergi jalan-jalan sama Babah and Adik :) Just jalan-jalan..Oh yea, thanks to Babah sebab dah gantikan tayar baby Swift aku :D :D Nampak makin berseri-seri baby aku~ Love you Babah!! :D :D Hehe.. And petang tadi, aku and Aunt Esah pergi ke JPMC, Jerudong, nak lawat cousin aku yang dah lama sakit, Ayoi. Memang dah lama aku tak jenguk dia. Sejak-sejak dia mula sakit dulu. Waktu tu, memang aku betul-betul tak sanggup nak jumpa dia sebab hati ni tak tahan. Rasa macam nak nangis asal tengok dia.. :/ Tapi tadi Aunt Esah ajak aku pergi sana. Dia pun dah lama tak pergi jenguk Ayoi.. So, off we went...

Dah sampai kat JPMC tu, entahlah. Aku pun tak tau nak rasa apa. I didn't expect anything. Sampailah security kat pintu tu tunjukkan arah menuju ke PMSW, bilik number 10, aku tak tau nak rasa apa. Then, as soon as I saw Ayoi sitting on the bed, laughing and smiling, hatiku terus bersyukur..Yelah, dah hampir 4 bulan aku tak tengok dia..cuma dengar khabar berita saja. Alhamdulillah, she has shown a great improvement from the last time I saw her. Wajah dia pun nampak berseri~ :'D Dan yang buat aku terharu ialah when she said "Kaka Noni!" to me after a few minutes of trying to recall my name.. Ya Allah, dia masih ingat aku..... :'D :'D :'D  Betul-betul rasaku bercampur baur waktu tu... :'D Tengok wajah dia senyum pun dah buat aku yakin bahawa Allah sayangkan dia.. :'D :'D Alhamdulillah....Insya Allah...she will be recovering soon.. She only needs to undergo some therapies because her legs are still weak due to multiple injections...

After dari JPMC, Aunt Esah ajak aku dine out. And we makan kat restoran My Place Cafe di Jerudong. Lepas tu, shopping sikit.. And bila aku tengok jam tangan, alamak!! 30 minutes to Usin Bunga! Hatiku berharap agar aku sempat sampai rumah sebelum telemovie tu start. And yes, I did! I reached home 5 minutes before it started! :D :D :D Thank you baby Swift! Hehe.. and start dari jam 10 sampai tengah malam, I tak henti-henti tweeting pasal Usin Bunga. Mana tak nya, ZizanG tu!!!! :D Eeee....Almost every scene aku tengok, rasa geram tu timbul!! Eeeeee...aku rasa macam nak cubit-cubit si Zizan tu. Entahlah. Mungkin sebab dia comel sangat kot dalam cite tu? Tapi dia memang sentiasa comel pun! Hehe.. anyhow, Usin Bunga was really an excellent choice to spend time with masa malam minggu macam nie. Ceritanya simple, sempoi, kelakar and comel! Haha :D :D "Jambangan bunga pulasan" tu lah part yang paling aku suka. Comel sangat! :D :D Hehe...Tahniah to the director and semua krew yang menjayakan telemovie tu! :D You all made my Saturday night! And Zizan, you never failed to make me laugh :D

Photo courtesy of Zizan Raja Lawak Facebook Fanpage

No comments:

Post a Comment