Sunday, April 01, 2012

Aku Minat Dia :)

Pejam celik, pejam celik, rupa-rupanya sudah masuk bulan April. Aku tidak sedar sebenarnya tarikh hari ini ialah 1 haribulan April. Kalau tidak kerana aku sedang mem-pimp blog dan post satu artikel tentang Zizan, tentu aku tidak ingat. Time flies by so fast. It's already 1/3 of the year 2012. So far, dalam masa empat bulan kebelakangan, hidupku tenang. Ada juga masanya fikiranku bercelaru tetapi tidak lama selepas itu, ia kembali tenang. Lapang. Macam yang aku pernah mention sebelum nie, merasa syukur di dalam hati merupakan kunci kepada kebahagiaan hidup :) Anyhow, actually I want to talk about my favourite Malaysian male artist tonight. Yea, it's Zizan Razak :p Tadi aku ada post artikel tentang dia. That's my most favourite article about him. Indirectly, it inspires me.

Hari ni, it's exactly 14 days away before his 28th birthday. Some of my friends dah tau yang aku sangat minat giler tahap dewa 18 kat Zizan. Sampai main-main merge photos dia. Hohoho... Honestly, sebelum ni, aku tak berapa ikuti perkembangan dia and all I knew he was one of the contestants at Raja Lawak season 1. Yea, I did notice him as a good looking guy at that time tapi I didn't really pay attention. Biasalah, busy life as a student ni, tengok tv pun jarang.  I saw him at certain times though. At some telemovies. And I noticed him as a talented guy. I began to pay attention to him. Tapi still, tahap ke-minat-an tu belum sampai tahap macam sekarang.

After I graduated, and after that one moment in my life when everything was falling apart, I saw this rancangan called Maharaja Lawak. It was the second week of the show. I watched Jozan secara kebetulan. Tu pun show yang repeat. As soon as I saw Zizan, dengan watak dia sebagai "Samsol", tiba-tiba aku bagaikan jatuh cinta. Bhahaha! He's getting more handsome-er than before! And after that, Maharaja Lawak dah jadi show yang aku mesti tunggu tiap-tiap minggu. Jozan waktu tu adalah kumpulan yang aku minat. They both are AWESOME! Sampai sekarang~ :D 

Melalui Twitter dan Facebook Fanpage, aku mula mengikuti perkembangan Zizan. Dari sana, aku jadi semakin minat kat dia. Selain daripada hensemnya dia, Zizan juga seorang artis yang humble, down-to-earth and comel! :p Aku masih ingat, waktu tu bulan Mei, tahun 2011. Dah masuk minggu ke 8 Maharaja Lawak. Aku ada post kat Facebook page Zizan. Sehari sebelum birthday aku. Tak sangka dia ada reply!! I was like, OMG, it was the best birthday present ever! Though it was a short reply, tapi aku happy sangat! Lepas tu, bulan September, dia follow aku kat Twitter! Ada jugaklah dia reply some of my tweets! Oh, beruntungnya rasa di hati :D :D


Until today, tahap ke-minat-an tu memang tahap minat sangat lah. Bukan cinta (ye lah tu :p), tapi sokong. Sayang. Pernah suatu hari tu, aku menghadiri satu ceramah mengenai penggunaan Facebook. Ustazah tu explained tentang pahala dan dosa yang boleh kita dapat dari penggunaan Facebook. And at one moment, she was talking about stuffs yang boleh membuatkan seseorang itu terkumpul dosanya melalui kehidupannya sehari-hari. Waktu tu, memang airmataku sudah pun bergenang. Dan pada waktu tu, hatiku sudah berkali-kali mendoakan untuk keselamatan diriku, keluargaku dan teman-temanku yang sangat-sangat ku sayangi. And guess what? Nama Zizan pun termasuk! Tanpa ku sedari. Aku sedar sebaik saja aku terasa lidahku bagaikan menyebut namanya. Sampai macam tu sekali kan? :) 

Somehow aku dapat rasa yang Zizan ni seorang yang baik. Someone yang boleh dijadikan sebagai contoh. Walaupun aku tak pernah jumpa dia (someday I will!), tapi I can feel he is really a good guy. Apapun, sebagai seorang peminat Zizan, aku sentiasa mendoakan agar dia sentiasa berjaya di dalam hidupnya. Semoga dia sentiasa terpelihara dan terlindung dari kejahatan dan segala perkara yang boleh menjatuhkan namanya. Amin~ :)

Photo courtesy of Facebook Fanpage : Drive M7


4 comments: