Sunday, June 30, 2013

I'm stuck with you.

"Kau ku sayang~slalu ku jaga~takkan ku lepas~slamanya~" - Mungkinkah by Stinky (or should I write...Andre Taulany). Lagu ni keeps on playing in my head. Over and over again. My sister sampai senak sebab she knows, kalau aku stuck with one thing, I will be really (really) stuck. Except when I know I have to let it go. I will do anything just to find out more about something I like and I don't give up until I get and understand it more. Kalau tak, tidur malam jadi tak lena dan fikiran sentiasa berjalan memikirkan. My latest example would be Andre Taulany ('a someone', rather than 'a something'). Hahahaha~ I even have an Indonesian friend to share it with: A'an from Kalimantan. Thank you so much A'an! ^_^ As I wrote in my previous post, my next dream vacation will be: JAKARTA, INDONESIA. I really-really miss my Surabaya moments with my friends.

Finalis Ning Surabaya (boleh ke?)
Anyway, lagu 'Mungkinkah' ini memang sebuah lagu lama tapi I love it. Tadi petang di kampung, gara-gara lagu ini sentiasa keluar dari bibirku, aku terus upload the karaoke version to my uncle's karaoke list. And I sang it dengan penuh emosi. Twice in a row just after I uploaded it! Tak pernah aku upload sendiri any songs ke karaoke set. Tadi tiba-tiba saja jadi pandai handle karaoke set. Control dengan HDD tu! Hahahaha~ And guess what I just did tonight in my room? I pasang lagu ni di laptop, then sang along...and recorded my voice! Hahaha~ Just for fun! And that was fun! :D

Anyhow, tadi I texted my friends, told them how much I love them! Really, right now I feel like I'm falling in love. One of my friends asked me, "With who?" I said, "No one!" Hehehe~ I believe in abundance. I believe love is around me right now and I feel so loved. And I believe that I must share this love to anyone I love. So, tonight I shared my love as much as I could to anyone I love ^_^ I love my family so much! I love the An-Nisaa and I love my ZTF sisters! Oh, salam takziah ku tujukan buat Ika dan Larrah di atas pemergian ayahanda tersayang tadi... *hugs* Di sepanjang perjalanan dari kampung ke bandar tadi petang, aku memikirkan diorang. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Aku ter flash back sekejap apa yang berlaku pada keluarga kami pada tahun 2008 dulu and I felt like I could understand their feelings right now. Semoga keluarga Ika dan Larrah sentiasa dikuatkan semangat dan semoga roh Allahyarham akan ditempatkan bersama orang-orang yang beriman. Amin~ Love you both sisters *hugs*

And it's the end of June now. Tak lama lagi Ramadhan bakal menjelang. As my An-Nisaa sisters said, "I love Ramadhan" And so do I :) Can't wait for it to come! ^_^ Oh, I really2 miss my An-Nisaa sisters! Too bad petang tadi our plan to go out was cancelled. Takpe.. Ada hikmah di sebaliknya ^_^ We will go out for sungkai nanti! Yay~ I really-really love them so much! Can't wait to meet them soon!

The An-Nisaa
Okie, that's all~ good night! *nowplaying Mungkinkah by Stinky. On repeat!

Saturday, June 29, 2013

It's after 1 a.m now...

Hi :) It's after 1 a.m now but I am still wide awake. Baru lepas tengok final Raja Lawak musim ke 7. Hensem pahlawan Melayu yang bernama Zizan itu. Hehehe~ ^_^ Talking about Zizan, #InfoZizan was a hit this afternoon. Rasa happy pula sharing sejarah perjalanan seni Zizan, daripada mula hingga sekarang. Though I didn't manage to share a lot but then, it was enough for us sedikit sebanyak untuk mengetahui perjalanan jauh Zizan hingga sekarang :) "Sebelum kecundang, kita usaha dulu", kata Zizan. Apa pun, tahniah buat Zizan dan kak Marina sebab Zizan baru-baru ini dilantik sebagai Duta Sony Malaysia. Rezeki Zizan semakin bertambah-tambah :) Alhamdulillah. 

Malam ni aku tidur lewat lagi. Entah rasanya macam tiap malam aku tidur lewat. Kadang-kadang mencecah pukul 3 ke 4 pagi. Semalam aku tidur hampir pukul 3 pagi. Tengok OVJ di Youtube. Mencari banyak video lama si Andre. I love that guy! He's so funny! Hahaha~ I even learnt a lot about him and his family. Andre si Raja Gombal Indonesia. Hahaha ^_^ And I got sooooooooooo addicted with his song, Saat Indah. (Andre Taulany: Saat Indah) I think it is really a sweet song ^_^ My next dream vacation : Jakarta.

Anyway, during my semester break, I have been reading, watching and interacting with many successful people, and there is one thing I found they have in common: Humble. I respect semua orang-orang macam ni. Walau begitu banyak nikmat yang telah dikurniakan pada mereka, mereka tetap humble. Tetap rendah hati dan tetap hormat pada orang sekeliling, tak kira siapa. Dan mereka selalu bersyukur kerana dikurniakan nikmat dari pelbagai sudut. One of them once said, "Jadilah kita seperti padi, makin berisi makin tunduk"

Ok lah...I actually have a lot in my mind but I feel sleepy... Till next time. -n-

Thursday, June 13, 2013

Some thoughts after midnight

Hai :) Malam ni dah malam ke berapa entah aku tidur lewat. Lewat tu maknanya selepas tengah malam. Sejak aku cuti semester bulan Mei lepas, body clock ku mula terganggu. Tidur pagi buta, bangun pun awal pagi. Memang tak cukup tidur tapi aku rasa hyper hampir setiap hari. It must be the cappuccino I am having almost every day. Hehehe~

Anyway, hari ni aku pulang lagi ke kampung menemani ibu saudaraku dan sepupuku. Minggu ni sudah semakin sibuk setiap hari kerana membuat persediaan untuk majlis perkahwinan sepupuku yang bakal berlangsung di hujung minggu ni. I am soooooo excited!!! ^_^ Tadi pelaminan sudah dipasang di ruang tamu. Tetibe teringat waktu aku menjadi pengapit sepupuku yang kahwin hampir 3 tahun yang lalu. It was fun!! ^_^ Sebuah pengalaman yang takkan ku lupakan :D Dan kali ni, untuk sepupuku yang seorang ni, aku diberi penghargaan untuk meng-order kek perkahwinannya, 100% depending on my own decision! I feel so honoured to do it for her :D :D I was so excited that I went to order the cake a day after she told me about it. Hahaha :D :D

Dan malam ni, aku tetibe je rasa macam ingin membuka balik photo albums yang lama. Albums sewaktu aku masih lagi undergrad dan menjadi salah seorang daripada ahli MPP. Rasa ingin bergenang air mata ini bila melihat balik foto-foto lama. Bukannya apa, aku bersyukur kerana diberi peluang sebegitu rupa dan menikmati anugerah hidup yang diberi-Nya. Alhamdulillah, persahabatan MPP masih terjalin hingga ke hari ni... Aku tertawa dan blushing sendiri melihat kerenah kami dulu. Sungguh, aku seorang yang pemalu pada waktu itu. Bukan malu pada lelaki, tapi malu pada perempuan! Hahaha~ Entah ganjil nya di mana aku pun tak pasti. Di awal-awal sesi perlantikan MPP, aku lebih banyak meluangkan masa dengan MPP lelaki berbanding dengan yang perempuan. Entah aku pun tak pasti macamana tapi the guys were awesome! Tapi, tak lama selepas itu, hubungan kami semakin rapat dan semua ahli MPP sudah terasa seperti adik-beradik. Again, syukur Alhamdulillah, persahabatan itu terjalin hingga kini. 

Aku percaya, setiap pertemuan itu bukanlah sebuah kebetulan tetapi ia memang ditakdirkan Tuhan. Dan hasilnya, hidup aku begitu bermakna dengan kehadiran orang-orang yang ku sayang :) Di antara pertemuan yang paling indah dan terkesan hingga ke hari ini ialah pertemuanku dengan 'adik-beradik' di Malaysia. Sebuah pertemuan yang indah yang tidak mampu kuungkapkan dengan kata-kata :') Alhamdulillah, sehingga kini, ikatan persahabatan itu tetap utuh, malah semakin hari semakin kuat.

Ok...laptop aku crashed just now. Blergh~

Anyhow, apapun yang telah terjadi dan bakal terjadi, aku percaya Tuhan memberiku anugerah terindah, iaitu hidup. I keep telling myself to enjoy and appreciate the present moments because that's the way it's supposed to be. Aku masih ingat mimpiku beberapa hari yang lalu. Seseorang yang tak ku kenali di dalam mimpi itu memberitahuku, "Berbuatlah kebaikan, biar Allah menunjukkan jalan".... :) And I keep reminding myself of it cos' I believe, He is helping me out towards something I don't know yet (but I know it will be good for me).

Alright, that's all for this post. Good night.

p/s: I miss Mr. Zizan, the starfish. It's been almost 6 months since the last time I met him.