Friday, November 29, 2013

Kisah Perahu Kertas

Source: Google
Sahabat baikku, Lyn, pernah memberitahuku, "Mak kita cakap, kalau main perahu kertas atas air, dalam hati ada taman". Hatiku terkesan dengan kata-katanya. Aku bertanya sebab di sebalik kata-kata ibunya itu. Rupanya dulu ibu dan ayahnya bercinta disebabkan oleh perahu kertas. Manis sangat, tak gitu? Lyn bercerita tentang perahu kertas padaku kerana aku memberitahunya aku suka melihat perahu kertas. 

"...aku takut bicara tentang hati, maka ku tuliskan saja, lalu kusimpan, dan mungkin kukirimkan ke...entah ke mana" - Dee, Perahu Kertas.

Apabila orang bertanya tentang hati dan perasaan, aku sengaja mengalihkan topik mengenainya. Entah, aku tidak berapa berminat bila berbicara mengenai hati atau cinta. Bagiku, semua itu urusan Allah, kerana Dia yang berkuasa membolak-balikkan hati manusia. Aku bagaikan malas memikirkan tentang perkara sebegitu kerana aku yakin akan janji-Nya. Tidak perlu didebatkan, tidak perlu dikasihankan. Jodoh terletak di tangan-Nya dan aku percaya Dia ingin aku bersiap sebelum aku ditemukan dengan my other half. If it's meant to happen, it will happen. Kun fayakun.

As Kak Needa said, "Kalau perahu tidak singgah, kasih kita berlabuh di Jannah...Insya Allah". Aku setuju dengan kata-katanya... :') Yang perlu aku buat sekarang ialah mencari dan terus mencari redha-Nya agar tidak terlepas dari sinaran hidayah-Nya. I want to live this life fully, have fun, take risks and go for adventures as well as spread love and happiness to the people around me. Dan aku hanya ingin membahagiakan kedua ibubapaku selagi hayat dikandung badan. Bukan cinta manusia yang ku buru, tapi aku lebih memburu cintaNya. CintaNya yang kekal dan tidak pernah menyakitkan. CintaNya yang suci dan tidak pernah ternoda. CintaNya yang indah dan tidak pernah menyeksakan... -n- 

Wednesday, November 13, 2013

Cintaku di Burgerbyte, Damansara.

Hai! Dah lama rasanya tak update blog kan? Busy sangat dengan assignments dan projects. Dah hampir ke penghujung final semester sekarang. Otak ni pun dah tune in enjin turbo. Heheheh~ Semoga semua urusanku akan dipermudahkan jua. Amin~ Anyway, malam ni I wanna talk about the latest ZTF Gathering event held at Burgerbyte, Damansara Perdana on Friday night, Nov 8th, 2013. Burgerbyte is Zizan's own franchise and he just opened it a few weeks ago --> Majlis Pelancaran dan Sidang Media @ Burgerbyte Damansara

All I can say about the gathering is...it was AWESOME!!!! 65 people turned up that night. Betul-betul happening malam tu. Meriah Burgerbyte oleh ZTF. The Wirefame family pun turut sama menghadirkan diri untuk memeriahkan sesi gathering ZTF pada malam itu. I was given the privilege to sampaikan ucapan sebagai wakil ZTF dari Brunei and also mencabut nombor bertuah. I feel so...wow. Speechless My bestie, Helda pun sampai nervous standing next to me. Hahaha... Though we were exhausted sebab petang baru sampai flight dari Brunei, we both tetap enjoy bersama family mesra ZTF. Plus the burger we had was super awesome! Kenyang sangat tak terkata~ Thank you to Naseer, for the warm welcome :D We will definitely go to Burgerbyte again! Dan pada malam itu juga, terlepas rinduku yang membara sejak kali terakhir aku berjumpa dengan family ZTF ku pada tahun lepas. :'D :'D :'D I also met with a few new ZTF's who were so friendly and loving! :'D Kak T...Alang...Farah...Ida...and all the Singaporean ZTFs... That was my first time meeting them all and as usual, reaksi kami memang macam dah lama kenal. Hahaha ^_^ Our story is also featured in Wirefame Ent. website --> ZTF at Burgerbyte, Damansara

ZTF bersama Ibu dan Nasser.

ZTF bersama Wirefame family
Dan pada malam itu juga, cintaku pada ZTF semakin dalam dan rasa sayangku pada ZTF semakin kuat. Aku berazam untuk terus sama-sama menyumbang pada perkembangan ZTF dan demi menjulang nama Zizan Razak yang kami sayangi dan nama Wirefame Ent. yang kami hormati. And guess what? Malam ni, just before 1:30 am,  followers ZTF di Twitter sudah mencapai 10 000!!!! Ya Allah, Alhamdulillah~ *tears running down* It shows how people are supporting us!


We celebrated this achievement in our group Whatsapp malam ni jugak. Hehehe~ That indescribable feeling of achieving success makes me feel like jumping for joy. Alhamdulillah~ :'D :'D :'D I love you so so much ZTF. You are part of my life now. And forever, insya Allah. Thank you so much Zizan~ You are our true hero. To the Wirefame family, you are awesome. We love you so so much.


Cintaku di Burgerbyte, Damansara Perdana. Berbunga harum laksana taman di syurga. ZTF, kau di hatiku sentiasa. Semoga ikatan kekeluargaan kita tetap sentiasa terjalin mesra. Amin amin amin... *tears of joy and love*

Oh, before that, check out cd single Infiniti Cinta by Zizan Razak and Kaka Azraff! 
ZTFCares... --> Price: RM10. RM1 akan didermakan ke Tabung mangsa Taufan Haiyan, Filipina.