Wednesday, December 25, 2013

Wahai hatiku...

Hello :) Malam ini aku ditemani oleh sebuah gitar, seekor patung beruang putih yang hampir sama saiznya dengan gitar, sebatang lilin yang menyalakan cahaya kuningnya dan kesunyian malam. Aku duduk di lantai beralaskan sehelai tikar yang diperbuat daripada rotan yang telah dibentuk dengan halus. Bilik aku masih black out dan aku masih menunggu kehadiran tukang repair. Fuh~ Sabar sajalah...

Anyhow, malam ini hatiku bagaikan terkesan dan tersentuh. Entah mengapa tiba-tiba saja hatiku bagai dipanggil-panggil lagi. Hatiku bagaikan diseru-seru lagi. Dan di dalam mindaku cuma satu. "Kembali mencari hidayah-Nya". Aku percaya panggilan ini datang daripadaNya. Hatiku tadi berbisik sendiri, "Nikmat akhirat yang perlu dicari dan dunia hanyalah hiasan semata-mata". Aku pun tak tahu dari mana datangnya bisikan itu tapi mindaku ternyata banyak memikirkan soal masa depanku. It's been a wonderful life journey and aku bersyukur sebanyak-banyaknya kerana hidup ini indah dengan nikmat dunia yang diberi dan impian yang telah dimakbulkan olehNya. Aku bersyukur kerana Tuhan banyak mengajarku agar tidak terlalu taksub dengan dunia and I believe in it. Buktinya, aku tidak mudah diperdaya dengan harta benda. Mungkin aku belum diuji dengan banyaknya harta sebab itu aku belum mengerti. Tapi, sampai sekarang, aku tidak memandang pada harta benda seseorang. Sudah ramai insan yang jauh lebih kaya dariku yang aku kenal namun aku tak teruja. Aku tak hairan sekiranya seseorang itu kaya. Aku tak memandang tinggi seseorang yang penuh poketnya dengan duit. Yang aku lihat hanyalah hati dan minda seseorang. Sikap dan perangai seseorang. Itu yang membuatku hormat padanya. Itu yang buatku terpegun. Kalau hanya harta semta-mata, aku tak kisah itu semua. There is something more beautiful than diamonds; it's the heart and the mind of a person that makes that person handsome or beautiful. Ok, terkeluar topik sikit. Hehe~ Apapun, this is me. And I guess I'm not the only one who has this thought.

I love this:


AKU MALU


Aku kata “astaghfirullah” tapi hati masih gemar akan maksiat.
Aku kata “wa atubu ilaih” tapi jasad masih melakukan dosa sama.

Aku kata “wa nadimna ya Allah” tapi kesilapan lalu masih kuulangi.
Aku kata “subhanallah” tapi aku tidak mampu menghayatinya.

Aku kata “alhamdulillah” tapi aku masih tidak bersyukur dengan kurniaanNya.

Aku kata “Allahuakbar” tapi cintaku lebih kepada dunia.

Aku kata “ma fi qalbi ghairullah” tapi masih ada ruang di hatiku untuk insan yang tidak halal.

Aku kata “aku tak layak ke syurga, tapi aku tak sanggup ke nerakaMu” namun aku hidup di dunia seakan-akan aku kuat untuk rasa pedih api neraka.

Aku kata aku ingin mendekatiMu,
Namun amalku tak seiring dengan kata-kataku.

Aku malu dengan sepasang mata kurniaanMu ini,
Kerana air mata yang mengalir seakan-akan sia-sia.

Aku malu dengan tangan yang sudah lelah mengelap air mata,
Kerana tingkah laku pemiliknya ini tidak menggambarkan aku kesal.

Bahkan aku malu dengan sang burung yang berkicau,
Kerana aku insan yang dinodai dosa..

Sedang sang burung tidak disentuh walau sekelumit dosa.

~ credit Scha Myiera

I got it from Ustazah Pilihan Fairuz's facebook page :) It's beautiful yeah? It says a lot about me too... :'( Aku sudah nekad untuk berubah. Dan aku sentiasa berdoa semoga hatiku akan sentiasa ditetapkan di jalan-Nya. Amin amin amin... Kerana hanya Dia yang berkuasa di atas hati setiap manusia...

Tuesday, December 24, 2013

My final exam results!

Hi! It's Christmas eve and one year ago, I spent tonight at the Pavilion, KL, enjoying the merry crowds and different kinds of musical performance. It was indeed a wonderful experience. Although I don't celebrate Christmas, but witnessing the celebration makes me feel alive. It makes me realise that this world is indeed a beautiful place to live in. And 3 years ago, at this very night, my siblings and I went to the Empire Hotel to join the crowds and witnessed the merry celebration of Christmas...cookies...elves...snow... :) We just love celebrations and the merry feelings they give. And this year, none. 

However, I did get my final exam results this afternoon. It was GPA 3.63! Just as I expected ^_^ And my CGPA is 3.63 as well. Heheheh~ Manakan tidaknya, 3 semester berturut-turut, sama GPA! Isn't it wonderful? I've tried my best to improve my results but hey, that's all I could. Tapi, it is still an excellent result though! :D :D I am so happy~! Rasa macam tak percaya bila difikirkan... I have completed my Master! 3 semesters and I survived well! Wow.... Perancangan-Nya memang sempurna. Tiada celanya dan memang tepat pada waktunya. Just perfect. Just nice. I am so happy ^_^ I shared my happiness with my parents, my sibs, Kak Nida, Elda and my coursemates! :D :D Now I really understand that feeling of accomplishment. It's so beautiful~ :') 

Guess what? The video made by Mamee Chef sewaktu kami dijemput hadir menyaksikan rehearsal Teater Bahayanya Wanita is sooooo awesome that I myself is amazed! Malu, excited, happy, bangga, semua feeling bercampur baur when I watched this video. Hehehe~ Apapun, it was really a wonderful experience! Thank you Mamee Chef! Check it out! --> Rehearsal Teater Bahayanya Wanita di Istana Budaya

One week and it's 2014. I will do another post to review my 2013 journey ;) Good night!

Monday, December 16, 2013

Travelogue: My glam vacation

My December vacation for this year was glamorous! ^_^ Benarlah kata-kata yang mengatakan: Bila niat ikhlas, semuanya  dipermudahkan Allah. For this year's family vacation, I got the chance to meet Zizan, again! :) And not only Zizan, but some other top celebs too :D

December 6th, 2013: 
My family and I left for Kuala Lumpur, Malaysia on Malaysia Airlines. My cousin, Seri, joined us for this year's vacation. I didn't expect anything except enjoying the vacation fully. We settled in our hotel at Alor Street, Bukit Bintang at around 8:30pm and we spent our first night by having the most delicious Tom Yam treats ever just nearby our hotel. 

December 7th, 2013: 
We spent our morning just jalan-jalan around Bukit Bintang, menikmati indahnya pagi. It was a bit quiet at first. Tak banyak kereta and the traffics went on smoothly. By noon, we went back to the hotel. Me, my sis and Adik waited for Kak Nida to pick us up from the lobby :) Our plan: Going to Istana Budaya untuk menyaksikan rehearsal Teater Bahayanya Wanita di atas jemputan khas dari Mamee Chef. Kak Nida and Fitri reached our hotel at around 12:30 tenghari and we reached Istana Budaya at around 1:30 pm. Because the event only started at 3, we spent our time lepak-ing at the Istana Budaya Cafe. Aaaa...seriously I rindu kak Nida~ <3 It was around 3+ when all the 10 lucky people invited by Mamee Chef gathered around and met up with the Mamee Chef and Istana Budaya people. They brought us up to a huge room where the rehearsal was taking place. 

It was really an awesome and beautiful experience we had! Not only we got to watch the rehearsal, we also got the chance to meet Zizan Razak, Nora Danish, Erra Fazira and Datin Paduka Umie Aida in person! All the top artiste in a package! While Mamee Chef was filming us and these celebs, I learnt and watched how these people worked. Fuh, I really respect them. Work hard, work smart. That's all I can say and I really look up to them :) Alhamdulillah, I learnt the other side of the entertainment industry. Dan sedikit sebanyak aku sudah mula memahami kerjaya seorang seni. Terlibat dengan dunia hiburan memang bukan kerja mudah. Again, I really respect these people. Thank you Mamee Chef! :) I really can't express my feelings and share my experience in words because they are so beautiful and meaningful that I can't find the exact words to put them down. Apapun, itu merupakan kenangan terindah buatku. And that was the starting point of my glam vacation.

Nak tengok photos kitorang kat sana? Klik here --> Rehearsal Teater Bahayanya Wanita di Istana Budaya

December 8th, 2013:
My family and I went to KLCC in the morning. Just jalan-jalan. Actually I planned to take them to Bukit Tinggi but then, my parents didn't want to go outside of KL. So, we just went jalan-jalan and take pics and makan. Just spending some quality time together :) I bought myself a book titled Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking by Susan Cain. Yeap, just the perfect book for me :)



December 9th, 2013:
Babah decided to go to the Central Market located at Jalan Hang Kasturi. We went there by Monorail and Komuter. It was our first time and I loved the place! I bought myself a shawl and a cute skirt for baby Snow White. We had our yummy lunch there, where I had my first ever bakso gabung. Fuh, sedap~ And guess what? We met Aznil Hj. Nawawi di sana! Hehehe~ He was having some kind of travelogue there with his team :) Sempat juga ambil gambar dengan dia. Pengacara nombor satu Malaysia tu... (before Zizan Razak ;p) My parents yang paling excited sebab diorang minat sangat kat Pak Nil. Haha :D Sempat diorang bercerita dengan dia :)



December 10th, 2013:
More shopping~

December 11th, 2013:
It was night and we were going back to our hotel after spending our time jalan-jalan and shopping sikit. Waktu tu, Alor Street was already busy in preparation for the Street Food Festival 2013 which started on December 13th. My sibs and I were walking back to our hotel when my brother and I saw this cute boy walking slowly passed by us. We were so amazed looking at him without even realising that he was with someone we knew. It was my youngest brother who told us, "Ka, nda kamu nampak Shaheizy Sam?" We were like, "Ha?" Rupanya that boy was with Shaheizy Sam and his family. We were so determined to kejar Sam sampai kami lintas my parents and cousin. Diorang hairan sebab tengok kami berempat was in a rush. We didn't even mention Shaheizy Sam to them. Bila kami nampak Sam berhenti singgah tengok buah-buahan waktu tu, we were so shy that we only stood behind him. My adik touched Sam's shoulder and asked, "Boleh ambil gambar?" That moment when Sam turned around and said, "Boleh", we were all excited and nervous at the same time. Hahaha~ Tapi at last, kami berempat sempat ambil gambar dan salam tangan dia ^_^ Another top celeb you!



December 12th, 2013:
I spent my morning at the hotel while my parents and cousin sambung shopping di Jalan TAR. Petang I janji to go out with Iyka and Zati at the Berjaya Times Square. It was fun jalan-jalan and lepak with Iyka, Zati and her sibs and cousin! :D :D Hehe~ Geng cawi jua banar~ :D :D Love you girls!



December 13th, 2013:
Our flight home to Brunei :') Kak Nida sempat hantar kami di KLIA. Thank you so much kak! I really love you~ till we meet again! :'D :'D 



It was really a glam and memorable vacation for me. Bukannya tempat yang ku rindu, bukannya moments yang ku teringat-ingat tapi orang-orang yang ku jumpa yang buat hatiku terasa indah dan disayangi :') Alhamdulillah... See you all next year, insya Allah :)

Kak Nida, I love you~~~~~~ *hugs*kisses* 
Though distance sets us apart, but we are always sisters at heart.